06-03-2013

Vækst

Når du afleverer dit barn i institution ..
Lad barnet selv bære rygsækken, selv ankomme på egne ben, selv tage overtøjet af og hænge det op, selv stille drikkedunken, madkassen og frugtposen i køleskabet, selv åbne døren til stuen og på sin egen måde hilse god morgen .. et smil er fint, hvis stemmen helst vil blive i halsen.
...
Hvis det er et tilbagevendende problem, er det en smadder god idé, at involvere de voksne på stuen og opfordre til en fælles bevægelse, som jeg fx satte i gang hos den gruppe børn, som jeg passer hver dag.
Jeg tog snakken op med børnene og spurgte dem hvem, der ordner alle førnævnte ting om morgenen, når de blev afleveret .. "Det gør min Mor og Far", blev der svaret.
"Okay! Så har vi allesammen prøvet det!", sagde jeg og fortsatte: "Nu laver vi en aftale sammen! Fra nu af er det Jeres egen opgave, at sætte ting i køleskabet .. og hvis Jeres forældre gør det, er det Jeres opgave at sige 'HOV! Det er min opgave!' .. hvad siger I til det?" 
Der var stor tilslutning (Pyha!)
Jeg informerede forældrene om den nye aftale .. både på tavlen og i et særligt aftaledokument, som alle børnene fik med hjem.
Hver dag benævner vi børnene for at bruge deres egen krop til at udføre opgaver og viser vores glæde og stolthed over deres fremskredne VÆKST .. og når de får så mange smil og positive kommentarer med på vejen, er der ingen grænser for, hvor gode de lige pludselig er til at tage flyverdragten på, tørre bordet af, være gode legekammerater, vaske hænder efter toiletbesøg og sige pænt 'farvel og tak for i dag'.
Hjerte