30-07-2013

Skinnende skjold

Der er god grund til at lære så tidligt som muligt at passe på sin egen fred. Jeg har selv indset det i en alt for fremskreden alder og jeg har tænkt mig at blive god til det .. rigtig god!
Jeg vil lade mine egne unger blive gode til det og at det nu også er blevet en af mine missioner på jobbet, fandt jeg for alvor ud af i går.
At blive talt til i et hånligt og nedladende tonefald sætter spor i relationer.
Jeg ved med mig selv, at jeg reagerer med at trække følehornene til mig, blive forvirret og jeg kan sågar sørge over den pludselige dybe flænge, der er kommet i et ellers så fint stof. 
Sådan et stof kommer med tiden til at hænge i laser og til sidst kasseret og relationen tabt i manglende kærlighed.
Alt det skal til at være fortid og jeg er allerede blevet bedre til det .. blot fordi jeg har sagt det højt for mig selv. 
Det er jo guld værd at sige sådan noget dejligt til sig selv. 
Og sådan noget guld skal der deles ud af.
Alle de unger, som jeg kommer i nærheden skal ha' noget af det guld og det skal pudses og det skal skinne så meget, at alt af mindre karat må lægge sig i skyggen og blive der!
Sådan en mission dannedes i min person, da jeg var vidne til på afstand at en voksen talte nedladende til et barn. En grå skygge tonede straks det lille ansigt og den voksne gik trofæløst sin sejrsgang væk fra slagmarken .. væk fra det lille barn, der stod slagen tilbage uden et skinnende guldskjold af høj karat.
Det vil vi gå i smedjen og fremstille med omhu .. for det skal kunne modstå unævnelige anslag, der snart må finde sig en plads i skyggen.
Hjerte